Kosthold

Det finnes ikke ett kosthold som passer for alle, men å benytte gode og mest mulig ubearbeidede råvarer ser ut til å være en viktig faktor for å skape og opprettholde god helse.

I dag er det meste av maten vi kjøper bearbeidet på en måte som gjør at den har lang holdbarhet og er enkel å tilberede. I mange av disse bearbeidelsesprosessene mister maten mye av viktige vitaminer, mineraler og enzymer som kroppen trenger for å fungere optimalt. Med riktig mat av god kvalitet kan man både forebygge og behandle en rekke sykdommer.

Særlig ser man at pasienter med livsstilssykdommer og ulike autoimmune sykdommer som diabetes, Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, multippel sklerose og psoriasis, for å nevne noen, kan ha god nytte av å endre kosthold og levesett. I tillegg har kostholdet stor betydning for mange viktige funksjoner i kroppen som hormonbalansen og fordøyelsen. Dette er funksjoner som er knyttet til både milde og moderate plager hos mange mennesker.

I InMed ønsker vi å fremme god balanse i livet generelt, og også når det kommer til kosthold. Det betyr at vi ønsker at folk skal kunne spise den maten de liker og som gjør godt for kroppen i hverdagen. Hos syke mennesker må man se på mat som medisin og velge et kosthold som kan oppfattes som strikt i en kortere eller lengre periode for å kunne oppnå ønsket bedring.

Matkurs

Vi i InMed tilbyr ulike matkurs som består av en teoribolk og en praktisk del. I teoribolken lærer du blant annet om matvarenes betydning for helse og gode tilberedningsmåter. I den praktiske delen lager vi mat før vi spiser sammen. I første omgang tilbyr vi kurs i basiskost. Basiskost består av den maten vi mener er bra for å bevare og bedre helsen. Senere ønsker vi å tilby spesialkurs der kostholdet er tilpasset mennesker med ulike kroniske sykdommer.

Priser

  • Matkurs 3 timer (teori og praksis inkl. måltid): 800-1250,-
  • Kostholdsveiledning 45 minutter: 590,-

Våre andre tjenester

  • Legepraksis

    InMed er en legepraksis som benytter både vestlig og østlig medisin, i tillegg til funksjonell medisin. Livsstil og mat står sentralt. Kartlegging av underliggende årsaker, utløsende faktorer og en oversikt over kroppens ubalanser er grunnlaget for behandlingen.

  • Mindfulness

    Mindfulness er en form for meditasjon, på norsk kaller man det også oppmerksomt nærvær. I den vestlige verden er mindfulness eller oppmerksomt nærvær blitt et anerkjent verktøy for å stressmestring - men mindfulness er også en bevisstgjøring av forholdet til seg selv, livet og naturen, som kan gi mer ro og balanse i en stressende hverdag.

  • Akupunktur

    Med røtter 3-4000 år tilbake er akupunktur et av verdens eldste behandlingsprinsipper. Det vanligste er å benytte seg av akupunktur mot smerter i muskel-skjelettsystemet som f eks ryggsmerter, nakkeplager og hodepine. Men det kan også benyttes ved f eks allergi, søvnforstyrrelse, bihuleplager og fordøyelsesplager.