Akupunktur

Med røtter 3-4000 år tilbake er akupunktur et av verdens eldste behandlingsprinsipper. Metoden er en del av tradisjonell kinesisk medisin (TKM) som består av akupunktur, urtemedisin, kosthold, tuina (kinesisk massasje) og qigong.

I TKM er tilnærmingen til helse og tilheling annerledes enn i konvensjonell vestlig medisin. Sykdom er her et uttrykk for ubalanse mellom organsystem i kroppen og mellom kroppen og miljøet rundt. Årsaker som kan få energien i kroppen vår ut av balanse er livsstil, kosthold, emosjonelle tilstander, stress og skader. Akupunktur er en terapiform hvor vi bruker nåler som stikkes gjennom huden for å gjenopprette balanser, behandle sykdommer og plager, eller til å styrke helsen.

Hva kan behandles med akupunktur?

Det vanligste er å benytte seg av akupunktur mot smerter i muskel-skjelettsystemet som for eksempel ryggsmerter, nakkeplager og hodepine. Men det kan også benyttes ved blant annet søvnforstyrrelse, bihuleplager og fordøyelsesplager.

Virker akupunktur?

Det er bevist gjentatte ganger at akupunktur fungerer. En stor oversiktsstudie publisert januar 2017 viste positiv effekt (sterk evidens) på åtte tilstander:

 • Allergisk rhinitt (helårs og sesongbetont (pollenallergi))
 • Kjemoterapi-indusert kvalme og oppkast
 • Post-operativ kvalme og oppkast
 • Kroniske korsryggsmerter
 • Tensjonshodepine
 • Forebygging av migrene / migreneanfall
 • Kneledds-slitasje
 • Post-operativ smerte

I tillegg er det beskrevet effekt (moderat evidens) på ytterligere 38 tilstander; bl. a. søvnforstyrrelser, plager i overgangsalder, restless legs, irritabel tarm, menssmerter, nakkeplager og tennisalbue.

Hva skjer hos akupunktøren?

I første avtale som varer 60-75 min vil det bli foretatt en kartlegging av symptomer og mulige årsaker. I løpet av denne konsultasjonen vil du få nokså mange spørsmål som du svarer på så godt du kan. Det dreier seg bl. a. om appetitt, fordøyelse, vannlating, søvn, smerter, søvn, svette, tørste og generell fysisk og mental., Dette er sammen puls- og tungediagnostikk med på å danne et grunnlag for den videre behandlingen (TKM-diagnose).

I akupunkturbehandlingen brukes det svært tynne nåler som stikkes i spesielle punkter på kroppen. Nålene står vanligvis inne i ca 20-40 minutter. Det kan også være aktuelt å bruke varme i form av infrarødt lys eller moxa samt el-akupunktur (svak strøm på nålene).

Antall behandlinger er avhengig av slags problem som behandles i tillegg til plagenes varighet.

Priser

Pris 1. time (60-90 minutter): 1490,-

Pris senere timer (30-45 minutter): 650,--860,-

Våre andre tjenester

 • Legepraksis

  InMed er en legepraksis som benytter både vestlig og østlig medisin, i tillegg til funksjonell medisin. Livsstil og mat står sentralt. Kartlegging av underliggende årsaker, utløsende faktorer og en oversikt over kroppens ubalanser er grunnlaget for behandlingen.

 • Mindfulness

  Mindfulness er en form for meditasjon, på norsk kaller man det også oppmerksomt nærvær. I den vestlige verden er mindfulness eller oppmerksomt nærvær blitt et anerkjent verktøy for å stressmestring - men mindfulness er også en bevisstgjøring av forholdet til seg selv, livet og naturen, som kan gi mer ro og balanse i en stressende hverdag.

 • Kosthold

  Det finnes ikke ett kosthold som passer for alle, men å benytte gode og mest mulig ubearbeidede råvarer ser ut til å være en viktig faktor for å skape og opprettholde god helse. Med riktig mat av god kvalitet kan man både forebygge og behandle en rekke sykdommer.